hjemmebakst

BRØD TAKKEBAKST SNIPPER


Ingenting smaker som hjemmebakt!

Godt brød er viktig hver eneste dag.

Deigene hever lenge og inneholder lite gjær. Noe som gir mye smak og fin konsistens.

Her er noen eksempler. Nye varianter vil komme til etter hvert.

 

SURDEIGSBRØD
kr 65,-

STORT GROVT HVERDAGSBRØD med hvete, havre og rug
kr 50,-

HVERDAGSBRØD med havre, bygg, rug og hvete
kr. 40,-

LOFF
kr. 35,-

RUNDSTYKKER (fine eller grove)
fra kr. 50,- / 10 stk

FRANSKE BRIOCHES
kr. 60,- / 10 stk

STOR JULEKAKE
kr. 50,-

STOR VØRTERKAKE
kr. 50,-

FLATBRØD
kr. 70,- / 500 g

LEFSE

sesongvare

STORE TJUKKSNIPPER
kr. 60,- / 10 stk.

SMULTRINGER

kr. 60,- / 10 stk.

 

 

MEIERIPRODUKTER

 

Vi kan lett la oss fascinere av melkeproduktenes egenart, f. eks. ettersom melka endres med hva kua spiser fra vinter til vår og over til sommerbeite. Dette utvikler bl. a. ulike farger og smaker på produktene. Et tegn på ekthet og eksklusivitet.

Kulturen som var avgjørende i «omstellinga» , som det heter på odøling, som gjorde den rike setermelka om til seterprodukter, tenker vi lite eller ingenting på. Et stort mangfold av mikroorganismer var budeias viktigste støttespillere. Mye kunnskap om samarbeid med disse usynlige arbeiderne og de ble flittig brukt til menneskets beste.

 

SETERPULTOST

Osten har djupe røtter i Innlandet. Fra naturalhusholdningens tid var det noe de aller fleste kvinner kunne lage og osten til hver kvinne var litt annerledes fra nabokjerringas ost. Melk direkte fra kua separeres og av den skummede melka lages pultosten. Først må melka stå til syrning, så må den varmes opp til ostemassen koagulerer. Ostemassen – cottage cheese / skjørost øses opp i en stoffpose og blir hengt opp for å renne av seg. Deretter må massen smuldres opp og settes til modning. Dette tar noen dager. Salt og karve tilsettes og neste modningsprosess starter.
I Odalen ble pultost også kaldt saltost.

 

PRISEN VIL FØLGE PRISEN I MARKEDET
PULTOST ER FØRSTE MEIERIPRODUKT
PÅ SIKT ER MÅLET Å FÅ FLERE TYPER MELKEPRODUKTER