Dra til Finnskogen for noen gode oppskrifter

Linnea Finnskogens siruper og sauser har svært mange bruksområder. Her er noen forslag og inspirasjon til nye kulinariske opplevelser du kanskje vil prøve deg på. Helt naturlig og veldig godt.

Ovnsbakte rotgrønnsaker med bringebærvinaigrette

4-6 personer. 

Bringebærvinaigrette:

  • 4 ss Linnea Finnskogen Bringebærsaus
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ss hakket gressløk
  • 4 ss olivenolje
  • salt og pepper

Blandes i en skål og helles over nystekte rotgrønnsaker rett før servering. 

Rotgrønnsaker, 1 kilo totalt: 

  • sellerirot/persillerot
  • gresskar
  • rødløk
  • gulrot
  • timian
  • olivenolje
  • salt og pepper

Skrell og skjær en blanding av valgfrie rotgrønnsakene i cirka like store biter. Legg de i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak dem på 200 grader til de er møre og fine i fargen. Legg dem på et fat og hell den friske bringebærvinaigretten over rett før servering. 

Myk is med nok saus 

Lag eller kjøp din favoritt-is. La den temperere i kjøleskapet en time eller to før servering, da blir det enklere lage fine kuler i stedet for å spikke av «isfliser» i skålen. Dryss over skiver av jordbær og hell over så mye jordbærsaus som hjertet begjærer. En liten sitronverbena eller mynte på toppen ser bra ut og smaker nydelig til. 

Viltstek med granskuddsirup og tyttebærsalt

Til 4-6 personer. 

  • 1,5 kg elgstek
  • 100 g smør
  • 1 løk
  • 1 kvist rosmarin
  • Linnea Finnskogen Tyttebærsalt og pepper
  • 50 g Linnea Finnskogen Granskuddsirup

Surr opp steken og stek den i en stor jernpanne med smør til den har fått en fin farge og smak rundt det hele. Del en løk i to og la den være med på hele steke- og bakeprosessen, dette gir en ekstra god smak i pannen. 

Sett hele pannen med steken i ovn på 160 grader til ønsket kjernetemperatur. 65 °C for medium (bruk termometer).

Ta ut steken og la den hvile i 10 minutter før den pensles med en blanding av stekesjy og granskuddsirup. Nå blir den blank og fin med en supergod smak. Dryss på tyttebærsalt for å gi elgen enda mer skoglige smaker og omgivelser på fatet. 

Kongelig solbærdrink – “Kir Royal”

4 champagneglass

  • 200 g isbiter (gjerne knuste) 
  • 1 dl Linnea Finnskogen Solbærsirup
  • 6 dl musserende vin, sitronbrus eller mineralvann

Ha isbiter og solbærsirup i bunnen av glasset og fyll på med musserende vin. Rør lett rundt med en skje/drinkpinne og server. 

Villbringebær «Mocktail» 

4 cocktailglass

  • 200 g iskuler (lag selv eller kjøp ferdig) 
  • 1 dl Linnea Finnskogen Villbringebærsaus
  • 4 dl alkoholfri musserende vin eller mineralvann

Norske oster med moltesaus

2 personer:

  • 150 g norsk Chevre 
  • 150 g fast norsk rødkittost. 
  • 200 g landbrød eller salte kjeks

Serveres med en frisk og søt moltesaus.